Dag 2,5: Al weer zon!
Door: Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia
16 Februari 2008 | Frankrijk, Les Gets
In de skishop zijn wij de eerste klanten. Alle tijd om mijn ski in de ruilen voor de 1.58 m lange Atomic GS. Deze ziet er wat minder getailleerd uit, lekker racen!
We ontbijten relaxed en uitgebreid en leggen zo een prima basis brandstof voor de rest van de dag. Het heeft vanacht ietsje gesneeuwd, nog geen centimeter, maar de wereld ziet er wit toch wel weer even heel wat anders uit! Vanmorgen had Jet er nog weinig vertrouwen in dat het wat zou worden vandaag. Alle dikke kleren uit de koffer, nog een laag en nog een trui, shawl erbij en omdat Sas het afraadde toch maar net niet de dikke muts op.
Om 09.45 uur zitten we in de eerste lift, best aardige tijd met nog de hele dag voor ons. Jet heeft zere schenen en uiten. We besluiten rustig aan te beginnen vandaag zodat het lijf wat kan acclimatiseren.
We verkennen de andere kant van de pistes van Les Gets. Echt wel leuke afdalingen en lekker in het zonnetje. Ja we weten ze wel uit te zoeken. Koude pistes zijn prima te vermijden!
Dan toch maar naar Morzine. Rond 12.00 uur zoeken we de toko met de lekkere taarten op. Een heerlijk frambozentaartje, een liter water en twee vervelend prettige ligstoelen zijn voor ons.
Vandaag is het opvallende rustig op de pistes. Het lijkt ineens wel off-season. Het is duidelijk de wisseldag vandaag. Velen gaan retour en anderen zijn onderweg of arriveren net. Wat een ruimte op de pistes! Dat is lekker doorskien. Ongemerkt leggen we toch behoorlijk wat afstand af. We zijn wat aan de late kant om de oversteek naar Avoriaz te maken. Het is half twee. En voordat je daar bent kan je al weer terug. Nog een tijdje rondcrossen in Morzine, kopje chocolat chaud dat meer lijkt op een gesmolten chocoladereep en de pistes af totdat de zon hier verdwijnt. In Les Gets zien we nog wel zon. Daar nemen we nog wat leuke afdalingen in het deel waar we vroeg in de ochtend ook skieden.
We vermaken ons tot even voor 17.00 uur. Terug naar delavay, skies stallen en lekker badderen in onze hotelkamer; een prettig tijdverdrijf tot het diner. We hebben om 19.00 uur gereserveerd.
Haha, in tegenstelling tot gisteren is het uitgestorven. Jet en ik zijn de enige twee gasten. Nu snappen we waarom ze wat vreemd keken toen we gisteren reserveerden. Helemaal achterin hebben we een tafel voor twee. Het is een enorm leuk etabilssement en het eten blijkt super! JHet en ik nemen een heerlijke biefstuk. Lang geleden dat ik er een at en al helemaal lang geleden dat die zo lekker was. Voor toe ga ik aan het fruit en Jet aan de fromage blanche. Jet ziet een kaasplankje wel zitten. Of ze er zwarte bessen bij wil... Nee dat lijkt niet zo'n goed plan. Die rare fransen ook. Bessen bij je kaas. Het desert wordt opgediend en wat blijkt: fromage blanche is kwark! Een enorme bak witte kwark met een potje suiker ernaast is voor Jet. Nu snappen we de bessen! Leuk dat taalgestuntel...
Twee uur later gaan we de kou weer in. Al joggend gaan we retour hotel Stella. Zo blijven we wat warm en komt Jet toch nog aan haar wekelijkse rondje hollen toe. Op de kamer borrel ik water heet voor een kopje thee. Zo sparen we 4 euro pp uit voor thee in het restaurant. Wat een prijzen!!!
We pakken vast de meeste spullen in. Morgen de laatste dag in de sneeuw. Ik tik nog een verhaaltje en we gaan aardig bijtijds het bed in. Toch maar niet de plaatselijke disco l'Igloo in. Skien van morgen gaat voor!