Rondje stad - playa Delfines
Door: Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia
26 December 2011 | Mexico, Cancún
Naar de wasserette en met de fiets naar de fietsenmaker. Vandaag lijken de mannen er aardig nuchter, maar meestal is dat wel anders. Het is warm vandaag, duidelijk veel warmer dan gisteren. Vlakbij de fietsenmaker is Mercado 28, waar je allerlei prullaria kan kopen en de verkopers je de waar maar al te graag slijten. Veel kitscherige zooi en hier en daar ook wel aardig spul. Door naar het busstation om te informeren naar de bussen voor morgen. Er gaat er een om 07:50 uur en een om 12:40 uur. De rit duurt drie tot drieeneenhalf uur. Welke we nemen beslissen we later wel.
Door naar de volkse Mercado 23, waar ik gisteren ook al even was. Vandaag is er meer open en is het drukker. Mensen eten er onder begeleiding van luide muziek. Het ruikt goed. Fruit, groente, vlees aan haken, vuurwerk te koop, kruiden. We kopen een zakje vers geperste jus d'orange met rietje die we verder onderweg leegslurpen. Bij een stalletje halen we een soort notenkoek voor onderweg morgen.
Terug naar Robalo 7, het huis van Guille. De jetlag slaat toe en ik pak even mijn eigen momentje. Ondertussen hebben Mirjam en Guille eten gemaakt en kan ik als ik wakker wordt gelijk aanschuiven. Prettig geregeld.
Guille moet weer aan het werken Mirjam en ik maken ons klaar naar het strand te gaan.
14:00 uur Vlakbij is de bushalte. Voor 8 peso's, zo'n 50 eurocent, rijdt deze ons naar de Zona Hostelera. Bij Delfines stappen we uit. Prachtig uitzicht. Blauwe zee, omkrullende golven, wit strand. Verkopers met kratjes met bekertjes fruit op het hoofd, donuts ook te krijgen en een gefrituurde hap met de naam kiwi. Tot een uur of vijf houden we het prima vol. Dan gaat de zon al onder. Terug met de bus. Bij de supermarkt doen we inkopen voor morgen. Terug naar huis. Fruit eten, op weg naar de overdosis vitamine C. Relaxen, douchen, inpakken.
27 December 2011 - 08:32
Mieke V:
Hoi Vakantieganger, wat heerlijk zo'n spontane tussendoorvakantie. Heel veel fun gewenst. Groetjes Mieke -
29 December 2011 - 15:59
Saskia Wallenburg:
Ha Mieke! Leuk je berichtje! Het is hier heerlijk hoor. Een voorrecht om dit te kunnen doen. Hoop dat je door mijn ogen een beetje mee kunt reizen.
Hasta la vsita!
Saskia