Tentje en hangmat onder de palmboom
Door: Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia
03 Januari 2012 | Mexico, Tulum
We lopen naar de ruïnes van Tulum. Prachtig ochtendlicht. Dunne alternatieve figuren met dreadlocks buigen zich in allerlei spirituele poses, andere lopen hard. Wij houden het bij wandelen.
Terug. Lezen en slapen in mijn mooie wit-blauwe hangmat tot het gelukkig weer tijd is voor de lunch van papaja met guanaba, muesli en koekjes. Na de lunch de volgende belangrijke activiteit van de dag: pareo uitspreiden op het strand en genieten van de zon. Boekje erbij. Niet vervelend.
Het diner nuttigen we ook op het strand: twee soorten salades: Oma's wortelsalade en salade van komkommer, tomaat, avocado, uit en pinda's met brood erbij.
De zon gaat rond 17:00 uur onder. We lopen het strand heen en weer. Zilver glinsterend licht over de golven, de maan wordt steeds voller, sterren aan de hemel. Paradijs!
Spullen pakken voor een kop thee bij La Vita Bella. Ze hebben er niet alleen eten en drinken, maar ook een douche. En na een paar dagen kattenwasjes ga je daar echt naar uitkijken. We bestellen een kop thee en ik sneak weg om me op te frissen. De douche is wel koud, maar netjes en privé. Dat is op ons strandje wel anders. Daar hangt de douchekop aan een muurtje. Daarbij zijn de toiletten bij ons ook buitengewoon vies. Maar de plek is hemels is we klagen niet. Ik kaap wat toiletpapier mee, want ook dat ontbreekt bij ons. Heerlijk even interniksen en vroeg het matje op voor weer een mooie dag morgen.
04 Januari 2012 - 14:28
Reina Zuur:
Hoi Saskia,
Je kunt je er nu wel iets bij voorstellen hoe die oude Maya's zich net als jullie heerlijk aan het strand nestelden. En er dan ook nog eens tempels bouwden om er blijvend te wonen. Ik hoop dat jij toch maar niet voor dit idee zwicht....
Want wat moeten we ma.dagmorgens dan zonder jou?
Veel plezier verder, goede reis en tot ma.dag, lieve groet, Reina -
04 Januari 2012 - 14:28
Reina Zuur:
Hoi Saskia,
Want wat moeten we ma.dagmorgens dan zonder jou?
Veel plezier verder, goede reis en tot ma.dag, lieve groet, Reina