Smalle steegjes - bakken en braden - internet!
Door: Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia
15 Augustus 2011 | Griekenland, Naxos
Met veel moeite val in uiteindelijk in slaap. De overgang van hotelkamer met bed en airco naar tent met matje en broeierige warmte is wel even wennen. Na 09:00 uur eruit. Weer ijskoude douche. Wel wakker nu. Yoghurtontbijt met kopje thee. Ik besluit eerst wat cultureel te doen en Chora te verkennen. Met het fietsje ben ik er in een kwartier. Het centrum is veel leuker dan ik had verwacht. Vooral als je achter de kade de restaurantjes laat voor wat ze zijn en de nog geen meter brede straatjes induikt die omhoog kronkelen. Aan weerszijden kunstgalerijen afgewisseld met kleding- en prullenwinkels. Witte huisjes met blauwe deuren en luiken. Na wat gedool door de straatjes op de fiets. Langs de supermarkt voor wat inkopen en even naar de bakker voor de lunch.
Op de camping nuttig ik het soort brood dat voor beschuit doorgaat. Omkleden en naar de playa. Hmmm, het griekse woord zoek ik nog even op. Ik denk vandaag eens een strandjes verd te proberen. Plaka is een populaire plek. Hutje mudje dicht op elkaar gepakt. Ik heb eigenlijk wel zin in een strandstoel. Toch omkeren en naar het rustige strand van gisteren, Maragas. Ik cross onderweg over de camping die tegenover het strand zit. Deze is heel wat fraaier dan waar ik verblijf. Ik zit echter weer dichter bij het centrum. Daarbij vind ik het wel prima zo. Mijn camping is uitermate rustig. Op een groep Fransen, een Duits gezin en nog wat stellen na is er verder geen volk. Sja het sanitair is dan ook niet je dat. Back to basic kan op zijn tijd helemaal geen kwaad.
Van na 15:00 uur tot 18:30 uur houd ik het uit op het strand. Met de fiets in twintig minuten terug. Douchen. Eten maken, zelfde hap als gisteren met nu als variatie gehaktballen erbij. De groep met Franse kids vertrekt vandaag en ik krijg van hun de ballen die als voorgebakken zijn. Kwestie van even opbakken. Buikje rond. Afwas zo gebeurd.
Op naar Chora centrum waar ik vanmorgen een internetcafe midden in het centrum heb gespot. Donker, hoofdlamp op. Voor een drankje mag je een uur surfen. Ik zit naast Waffles, een in de Trotter al geroemde ijs prent met ter plekke gemaakte wafels. Het aroma komt je tegemoet. Ik ga proberen vandaag de verleiding te weerstaan...
Ik zit heerlijk buiten op een lounchplekje. Het is een levendig gedoe hier. Prima uit te houden!