Naar Monteverde - Kikkers kijken
Door: Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia
25 Juli 2010 | Costa Rica, Monteverde
Om 09:45 moeten we onze koffers op de bus laden… inderdaad OP de bus. Alle tassen worden in een zeil verpakt en met touwen vastgebonden. Leuke klus als je bedenkt dat we om de een tot drie dagen steeds weer verhuizen en je deze kunst mag herhalen. Stefan heeft ons verzocht zoveel mogelijk met US dollars aan hem te betalen omdat hij anders met een hele rugzak vol colones op pad moet. Iedereen op zoek naar een bank. Makkelijk gaat het niet. ING passen worden niet geaccepteerd in dit werelddeel, maar ook mijn Rabopas laat het afweten. Toch fijn om ook een VISA-card achter de hand te hebben.
Op pad. Ik zit naast Gaby, een gezellige meid uit Amsterdam. Ze heeft al heel wat gereisd in Azië en heeft nu de pech dat haar koffer nog niet is gearriveerd. Het is ruim 4 uur rijden. Onderweg houden we pauze in een duidelijk voor grote groepen bestemd etablissement. Ik heb geen zin in een warme maaltijd met net mijn ontbijt achter de kiezen. De meeste gaan echt vol aan de maaltijd. Het laatste deel van de tocht gaat over een bochtige, onverharde weg. Ik zit gelukkig voorin de bus en ben gedrogeerd. Het gaat me goed af.
Wat na 15:00 uur arriveren bij de cabinas Los Pinos (www.lospinos.net) in Monteverde. Leuke huisjes met volledige keuken. In ons huisje zijn drie kamers. Behalve Annemarie en ik zitten we in het huisje met Klaas, Radboud (chauffeur) en het echtpaar Rik en Marianne. Over Marianne vertelde Rik direct bij de voorstelronde dat ze last heeft van haar korte termijn geheugen. En dat is ook best te merken. Rik is een aardige vent met gevoel voor humor. Na het installeren gaan we even met de bus naar de supermarkt, proviand inslaan. Gelukkig zijn de bewoners van ons huisje wel voor zelf koken. Erg prettig, want elke avond uit eten is niet helemaal mijn ding.
Terug naar de lodge spullen wegbrengen.
Om 18:00 uur vertrekken naar een kikkertuin. Dit is leuker dan verwacht. Allerlei soorten kikkers, rood, bruin, groen, giftig, muizenetend. Een leuke meid vertelt ons over alle ins en outs.
Het is al rond 20:00 uur als we terug zijn. Klaas en Rik gaan het maal bereiden. Prettig zo twee privekoks!
Morgen staat op het programma: vroeg op, wandelen over platforms en een canopytour met Tarzanswing.
We eten macaroni met verse sla uit de tuin alhier. Voor toe watermeloen. Nog even kleppen en bed in. Het sfeertje is gezellig.