Buenos Aires - Washington
Door: Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia
07 Augustus 2007 | Argentinië, Buenos Aires
Mijn nogal zwaar uitgevallen tas breng ik naar de berging. Even internetten en de stad in. Plan is Opera Colon te bezoeken, nog wat souvenirs te kopen en verder zien waarvoor er nog tijd is.
Je hoort nog!
Bij deze... De stad in via Av 9 de Julio naar Teatro Colon. Dat moet heel indrukwekkend zijn... over een jaar. Het gebouw staat in de steigers. Helaas, geen perfecte acoustiek voor Sas. Er is gelukkig nog meer te beleven. Ik wil cemeterio Recoleta nog een keer zien en als het lukt het museum van Eva Peron. Dit ligt in de wijk Palermo, een behoorlijk stukje doorlopen. Het is heerlijk zonnig weer, in tegenstelling tot gisteren toen wolken de sfeer wat somberder kleurden.
Recoleta blijft indrukwekkend. Onvoorstelbaar die mausolea. In eentje kan ik zelfs met een trappetje naar beneden en liggen de kisten tastbaar opgestapeld. Onder de 3 lagen kisten is nog een kelder, voor de eerder gegane voorvaderen. Zo schuift iedereen steeds een stukje verder naar beneden. En als je vreselijk lang ligt wordt je overgedaan in een kleiner kistje zodat de rest van de familie je kan blijven vergezellen. Natuurlijk moet ik het graf van Eva Peron ook even zien te vinden. Het is even zoeken, gelukt!
Om tijd te besparen pak ik toch maar een taxi naar het centrum. Het museum van Evita sla ik over, anders wordt het stressen. Een aardige chauffeur zet mij voor 9 pesos af bij de Plaza de Mayo.
Ik heb nog wat te doen. Ik wil nog wat presentjes scoren. Aan het begin van de trip heb ik wat aardigs gezien voor de meiden in de USA. Maar waar o waar is die winkel ook al weer?¿?¿?¿? In loop heel Florida af (zo heet de straat). Yes, gevonden. Ik ben mijn tas zat. Het hele eind loop ik vol beladen. In het hostel is geen plek voor stallen van waardevolle bagage. Even internetten dan maa. Ik heb nog 1,5 uur. Ik wil ook nog kaarten schrijven. Heb het vermoeden dat die pas in de USA verstuurd kunnen gaan worden. Ach, de bedoeling is goed. Daar gaat het om.
Nog heel even in BsAs en dan het luchtschip in. Je leest snel meer!
Voila! De taxi is ruim op tijd. Ik heb een aardige chauffeur die mij naar Ezeiza brengt, ongeveer een half uur rijden. 17.15 uur ben ik op het vliegveld. De balie is nog niet open. Even wachten. Omdat ik naar The States ga mag ik wat vragen beantwoorden. Of ik mijn tas zelf heb inpakt en waar ik gaa verblijven, dat soort dingen.
Veel is er niet aan op BsAs airport. Wat dat betreft zijn we met Schiphol erg bevoorrecht. In BsAs is 1 taxfreeshop, 1 kiosko, 1 eettent en zijn er 5 pc's om te internetten. Ik doe eerst maar even een tonijnsalade voor diner. In de kiosko ruil ik pesos in voor foute zoete lekkernijen. Maar wat moet je anders met je tijd en je geld...? Een half uurtje internetten en boarden. Ik vlieg om 21.05 uur en we gaan keurig op tijd. Naast mij zit een saaie Engelsman. Tijdens de vlucht wisselen we eigenlijk geen woord. Best meteen een cultuuromslag. De Argentijnen beginnen eigenlijk altijd gelijk een praatje met je en bij afscheid krijg je er gelijk een kus bij. OK zo intiem hoeft nu ook weer niet. Maar verschil is er zeker.
Mijn buurman begaat nog een leuke blunder. Hij heeft wel zin in een scheutje wodka door zijn jus. Gelijk krijgt hij op zijn donder van de stewardess: "No, no, no, you can't do that sir. You can't drink from your own bottle!" De dop wordt weer op de fles gedraaid en de fles gaat terug in de luggage compartment. Best raar die veiligheidsregels; wel de fles mee mogen nemen maar eruit drinken ho maar.
Ik heb moeite met een goede zit te vinden om te slapen. Dan maar film kijken: Blind date. Niet veel aan. Het duurt nog uren voordat ik eindelijk de binnenkant van mijn ogen wat langduriger zie. Gelukkig!
07 Augustus 2007 - 14:23
Chamor:
Hoi,
Hoezo toch een wat luxe leventje. Reizen van A naar B en ondertussen je vol eten met lekkere dingen. Zo kan ik ook oud worden, of zijn voordat je een smart opmerking gaat maken.
Pas op als je nu op reis gaat met "oversteken", op zo´n lange reis, daar je nooit weet wie je dan tegenkomt. Je hebt al ervaringen met taxichauffeurs, maar in de "hoogte" kan je van alles tegenkomen ook wat aparte taxis met vleugeltjes.
Goede reis en pit ze een beetje onderweg , je zult sowieso wel een doorgezeten g...... gaan krijgen op zo´n lange zit. Hoop maar dat deze grote "taxi" wat leeg is zodat je de ruimte krijgt
Liefs
Chamor -
07 Augustus 2007 - 15:07
Linda:
Het klinkt alsof er warempel een dag is waarop alles gaat zoals gepland. Ben heel benieuwd of het ook echt zo uitpakt! -
07 Augustus 2007 - 17:51
Jet:
goede reis meid! Nu lekker genieten van de zon!
X
07 Augustus 2007 - 17:54
Miranda En Lucca:
Hey Saskia,
Nou de meiden zijn vertrokken hoor vanmiddag om 13.40 uur naar L.A.Ze belden net voordat ze het vliegtuig in gingen, wel spannend voor ze en voor ons ook. Ik ben heel blij als ik hoor dat ze goed zijn aangekomen vannacht. In ieder geval een hele fijne tijd daar rust uit,maar heb ook veel lol, de De Santo s zijn er in ieder geval klaar voor.
gr miranda en lucca