Tortuguero - San Gerardo de Dota
Door: Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia
04 Augustus 2010 | Costa Rica, San José
Korte pitstop. Via de bananenplantageroute komen we op een weg met louter bochten. Onderweg houden we bij een groot wegrestaurant pauze. Aangezien niemand wat van het buffet wil en a la carte wil eten duurt de lunch een eeuwigheid. We vervolgen de route via San Pedro en San Jose naar Cartago. Er is geen tijd voor toeristische activiteiten hier. We mogen een half uurtje de supermarkt in. Op onze eindbestemming van vandaag is namelijk helemaal niets, geen dorp, geen winkel, alleen wat lodges.
Het laatste deel van de route is niet alleen bochtig, het is ook supersteil en onverhard. Petje af voor de chauffeur. Het is al donker en rond 18:00 uur als we aankomen. Even op de kamer installeren. Ik zit nu met Fiona in een vrij kleine kamer met nog wel een tafeltje en twee stoelen. Het is koud hier. Een grote overgang van Caribisch strand naar verfrissende bergen. De lange broeken en vesten mogen direct uit de koffer. Op onze kamer is het ijzig. Een mini-electrisch kacheltje moet het wat aangenamer maken.
Bij de receptie vertelt Stefan wat de mogelijkheden hier zijn; wandelen, nog langer wandelen, wandelen met vogels kijken. Dus het zal wel… wandelen worden. Snel aan het dinerbuffet dat slechts tot 19:30 uur geopend is. En je moet er snel bij zijn want het eten is goed en vliegt er doorheen. Voor het eerst eten we ook een dessert. Het smaakt naar meer. Na het eten naar de kamer waar ik door een sms-je hoor dat Ilse van Vugt is overleden. Ik hoef vanavond dus niet meer te socialiseren en blijf op mijn kamer.