Gepromoveerd / Avanzada
Door: Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia
20 Juli 2010 | Costa Rica, Zapote
Tijdens de les mag ik mijn verhaaltje over een bekender NL-er voorlezen. Ik dacht eerst aan hansje Brinker met zijn vinger in de dijk, maar dat is echt een te stom verhaal. Gelukkig bracht huisgenoot mij op het idee van Anne Frank. Daar weet ik meer dan genoeg over! En daarbij is het extra scoren aangezien de juf Ana heet. Heel tactisch inderdaad! De juf is onder de indruk en ik krijg een extra chocoladehartje. Haha, voor elk lesje dat je goed doet krijg je een hartje in je boek en aan de eind van de week mag je het aantal gescoorde hartjes in echte chocolade cashen. Ik voel mij weer als op de lagere school, alleen kreeg ik toen een stickertje.
Juf Ana heeft hoge ambities voor mij. In noodtempo sjezen we door alle grammatica en ik promoveer een boek verder. Ik mag nu werken met het groene boek, voor gevorderden. Yes!
Tussen de vier uur les door heb ik weer twee keer een pauze van 10 minuten. En in de pauze kun je weer vers fruit opscheppen. Echt zo’n gastvrij gebruik!
Na de les informeer ik over de mogelijkheden naar het strand te gaan. Niet ver van hier is het strand Jaco. Ik bestel voor 1400 colones (Euro 1,75) de bus die je er in ongeveer in twee uur brengt.
Lunchen en vervolgens laat ik alle grammatica even goed bezinken tijdens mijn welverdiende siësta. Mijn voornemen om naar de stad te gaan laat ik even voor een andere dag. Mijn lijf vraagt om rust.
Rond half vijf vind ik dat ik toch ook iets van beweging moet hebben gedaan vandaag. Tijd voor een wandeling met als doel de mall van San Pedro. Montserrat had al gezegd dat het niet zo’n toffe is, maar dat was een understatement. Wat een draakachtige mall. De sfeer is er obscuur, maar er is een boekhandeltje waar ik Le Petit Prince van Excupery voor slechts 1400 colones (Euro 1,75) op te kop tik. Lekker licht boekje en niet al te moeilijk. Leuk voor op het strand zaterdag.
Op de terugweg dreigt een grijze lucht uiteen te vallen. Ik koop voor 1000 colones (Euro 1,50) 3 bakjes aardbeien in het kader van: hoeveel fruit kun je op in een week? Net voor de hoosbui ben ik binnen. Ik denk binnen af te wachten tot de bui zakt. Maar dat doet hij niet. Aldus gehuld in oversized rode HEMA-poncho loop ik naar de GYM 200 meter verderop. Op het programma vandaag staat een tae-bo les. Er staat alleen niet bij dat het van dezelfde juf als gisteren is… Met andere woorden: dit is weer een afbeulles. Normaal drink ik nauwelijk wat tijdens een training, maar nu moet je wel. Sigue, sigue, doorgaan, doorgaan! Step op, step af, gewichtjes omhoog, opzij, naar achter en dit alles in noodtempo. Gelukkig duurt het geen uur, maar 45 minuten. Dat is met deze intensiteit en klimaatomstandigheden echt meer dan zat. Boven in de zaal doe ik nog wat oefeningen met apparatuur waarbij je lekker kunt zitten. Poe!
Om 1945 uur door de regen naar huis. Douchen, koken, kleren wassen. Na het eten staat me nog een berg huiswerk te wachten. Joy! Maar ja, ik doe het mijzelf aan.
21 Juli 2010 - 09:17
Jopie Popoie:
Super - ook dat je jezelf ook daar nog aan het afbeulen bent. Hier gaat alles OK, heb twee nieuwe kippen met sokken gekregen ook.
Have fun
Chamor