Op de fiets, part 2 (na de ballonvaart!)
Door: Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia
10 Augustus 2009 | China, Yangzhou
We bezoeken een bloementuin die niet veel om het lijf heeft maar wel mooie lotusbloemen in het water heeft drijven. Een man ploegt met een ijzeren hark en Buffel het land om, hier en daar zijn wat huizen gegroepeerd, de onvermijdelijke bergen om ons heen, hard werkende mensen voorover gebogen binden het rijstgras bij elkaar tot de karakteristieke baaltjes, oma'tjes proberen mooie bloemenkransjes te slijten. We bekijken nog een oud plaatsje net voorbij moon Hill en gaan dan terug. Bij de brug eten we wat; rijst met groenten, tomaat en ei. Met zijn drieen eten en drinken we voor nog geen 10 Euro! Net na 15.00 zijn we terug bij het hotel waar we afscheid nemen van Lemon en in de lobby ons wat opfrissen, wachten op de taxi die ons in anderhalf uur rijdt naar het treinstation van Guilin.
Daar weer wachten in de enorme en altijd stampvolle wachtruimte die toegang biedt tot het perron als de trein er is. Het duurt nog tot het 1828 uur is en er rest ons niets dan wachten en chinezen vertellen waar we vandaan komen. Dan met volle bepakking trap af het perron op. We slapen weer op zaal, zo lijkt het tenminste. Velen aan de kartonnen bakken gevuld met noodles. Wij krijgen onze bagage nauwelijks weggestopt en Anouk mag weer samen met haar koffer het smalle bedje in.
12 uur reizen voor de boeg naar kowloon huen hom station. Ik heb even moeite met mijn draai vinden en slaap uiteindelijk toch goed in.
Saskia