1816km aan treinreis
Door: Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia
08 Juli 2009 | Rusland, Moskou
Stop op Vladimir. Helaas mag je als de trein stil staat niet naar de wc. Maar we hebben echt een grappige providnitska. Ze opent voor mij stiekem een toilet in de andere wagon.
Het is warm in de coupé. Zo'n 30 graden bovenin waar ik lig. Dan maar wat eten en drinken. Uiteindelijk val ik rond half 5 in slaap.
Het ontbijt is laat, rond half 12. Iedereen zet zijn spullen op tafel en je eet waar je zin in hebt. Zo maakt svetlana kennis met vruchtenhagel en wij met Russisch brood. De provodnitska sopt de coupé en komt zelfs met de stofzuiger binnen. De loper in de gang wordt uitgeklopt en opnieuw gelegd. Koffie en thee voor 5 roebel ongeveer 10 eurocent in een heel mooi glas met houder.
Rond 1530 een langere stop. Benen strekken op het perron en voor het eerst aan de handel met Russische oude dametjes. Wel erg lastig handelen als je nog niet kunt tellen in het Russisch. Maar vooral ook erg grappig! Dit is in Glazov. Terug in de trein gelijk aan het diner. Alles gaat weer op tafel. Gevulde broodjes, burgers, aardappelen, kokommers en voor toe bosaardbeitjes. Wel wat vroeg eten, maar qua tijd beginnen we al lekker verward te raken.
De volgende stop in Perm om 20:00 uur en dan gaat de klok 2 uur vooruit. Daarna valt het donker snel in. We snacken wat, drinken nog meer thee en gaan rond 01:00 lokale tijd maar eens de britsen opzoeken. NL tijd is het nog maar 21:00 uur! Over een uur moeten we Yecatharineburg bereiken. We hebben dan 1816 km getuft. Hier blijven we zo'n half uur staan om de motor te wisselen.
Saskia
08 Juli 2009 - 06:49
Jacqueline:
Hoi Saskia,
dat is weer genieten van jouw reisverslagen.
Bij jou een behoorlijke hitte, hier een omslag van het weer met fikse buien. Maandagochtend zijn we braaf begonnen met trainen. Geniet van je verdere reis met hopelijk binnenkort meer nachtrust. hartelijke groeten
Jacqueline -
08 Juli 2009 - 07:02
Stoep:
Dat je internet hebt in de trein! Wow.
Leuk verhaal weer!
Enne, 1816km van de hoeveel?
Groet,
Stoep