San Pedro - San Diego - Sea World - Reisverslag uit San Pedro, Verenigde Staten van Saskia Wallenburg - WaarBenJij.nu San Pedro - San Diego - Sea World - Reisverslag uit San Pedro, Verenigde Staten van Saskia Wallenburg - WaarBenJij.nu

San Pedro - San Diego - Sea World

Door: Saskia

Blijf op de hoogte en volg Saskia

15 Augustus 2007 | Verenigde Staten, San Pedro

Op tijd op vandaag. We gaan naar San Diego, twee uur rijden zuidelijk van hier. Om 07:00 uur sta ik onder de sproeier. Even voor 09:00 uur vertrekken we. Buiten SeaWorld zoeken we een toko om wat te eten. Ik zie een hamburger nog niet zitten en kies voor een salade, die achteraf gezien meer Kcal bevat dan de hamburger. Denk je dat je verantwoord bezig bent...

Op naar SeaWorld, een supersized soort Dolfinarium. Het ziet er allemaal gelikt uit. We belanden als eerste bij de dolphinshow. Een geheel gescript optreden met muziek, een entertainer vermaakt het publiek met gitaar en zang tot het begin van de show.een in het water gedonderde slecht acterende domme muts die zo maar door een orca weer even wordt gered en splashende zeezoogdieren. Je kunt ervoor kiezen of niet, in de splashzone of soakzone zitten. Dan word je spetter- of zeiknat; gezien de temperaturen hier geen bezwaar.
We lopen door de haaientunnel. Nou ja lopen... je staat op een lopende band en word vervoerd naar het einde van de ondergrondse watertunnel. Bij de pinguins is een zelfde systeem. Ook daar sta je op een lopende band en is het als in het spookslot van de Efteling. Achter een raam ontelbare pinguins, waarvan ik eerst nog denk dat ze nep zijn. Er zitten zulke giga exemplaren tussen... AMAZING! De grote gevallen staan steeds met zijn tweeen en lijken net oude rondgegroeide bejaarde mannen die elkaar tegenkomen in een park en over 'weet-je-nog-toen-we-jong-waren" gesprekken voeren.

Om 15:00 uur is de populaire Shamu-show. Daar moet je ruim vantevoren gaan zitten voor een plek, zeker als je vooraan wilt zitten. Shamu is de naam van een van de Orca's van destijds en nu heten ze gewoon voor het gemak allemaal Shamu.
Een gigantisch aquarium gevuld met water van 11 graden Celcius vormt het toneel voor 4 orca's die op de seconde nauwkeurig de show ten tonele brengen. Bewegende ledwalls met educatieve film over het zeeleven en film over de droom van een jochie dat ooit met de orca's wil werken in SeaWorld. Een meisje word eruit gepikt en beleeft de dag van haar leven, mag Shamu aaien, krijgt de ketting van de coach en komt groot in beeld. Tijdens de show indrukwekkende stunts; de trainer wordt van onder water op de neus van de orca naar boven geduwwd en staat rechtop bovenop de orca. Huizenhoge jumps, salto's en twist, solo, synchroon en niet te vergeten het soaking wet splashen van het publiek. Hier en daar zitten mensen met regencapes, maar of dat helpt?

We gaan een geinig achtbaantje in. Ja ook ik! Na een keer door de waterbak dobberen we een tijdje rond en dan mogen we nog een keer. Ditmaal verrassend met een soort lift omhoog om vervolgens weer overgelaten te worden aan de zwaartekracht. Stijle bocht door en weer de waterbak in. Leuk! Jaja, ook ik vind het leuk. Dit soort banen kan ik nog net behappen. De meiden gaan aan het eind van de dag de wilwaterbaan in. Wij oude lui passen. De zon is bijna onder. om nou zeiknat te worden en het koud te krijgen weegt niet genoeg op tegen de fun van de vaart.

Old town San Diego verwacht ons. Een echt alleraardigst dorpachtige plek. Oude houten en adobe westernhuizen waarin allerlei winkeltjes huizen met zandstraten zoals vroeger. De allereerste school staat er ook nog met op het raam een lijst met straffen uit de oude tijd voor slecht gedrag. Je kreeg lashes voor het plagen van meisjes, hoger dan 3 foot in een boom klimmen en ga zo maar door. Grappig! We eten bij een Mexicaans restaurantje, Fres's heet het geloof ik. Ernaast is een leuk winkeltje waar we grappige items kopen die in de zon een ander kleurtje krijgen. Heel apart. Na diner, voor mij sizzling fajitas, nog even door het plaatsje lopen en terug de auto in voor de ruim twee uur durende terugrit. Tegen 00:30 zijn we thuis.

• 18 Augustus 2007 - 22:09

Linda:

Een salade die meer calorieen bevat dan een hamburger, dat is goed nieuws voor Robert!

Saskia

Hey hallo! Jaja, Sas is heel wat van plan deze zomer. Het is gelukt lang vrij te krijgen van mijn werk en nu ga ik op pad. Eerst een weekje WereldGymnaestrada. Dan kom ik op 16 juli terug en vertrek ik 17 juli naar Argentinie. Daar is Mirjam naartoe geemigreerd. Zij was mijn reisbegeleidster van de Ecuadortrip en een lange tijd mijn Spaanse juf. Met haar en Guille ga ik zo'n drie weken rondtrekken. Het is er winter en de bedoeling is een kampeertrip te houden. Dus dat is best een uitdaging. Na die drie weken vertrek ik op 7 augustus vanuit Buenos Aires via Washington naar Los Angelos om een turnster van Turning Spirit Almere te bezoeken. Ook zij is geemigreerd. Ja dat doet allemaal maar. En ik maar reizen! Haha! Ik blijf daar 2 weken en ben van plan naast canyons te bezoeken en fun te hebben ook wat te relaxen en het normale Nederlandse leven weer strijdbaar tegemoed te kunnen gaan. Je gaat het hier lezen. Ik ga mijn best doen zo goed mogelijk mijn belevenissen neer te tikken en met wat mazzel lukt het me ook nog wat foto's te plaatsen. Als je berichten wilt schrijven: houd je vooral niet in! Saskia