Naar de WereldGymnaestrada!!!
Door: Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia
06 Juli 2007 | Duitsland, Bruchsal
We zitten! Het plan is om in twee dagen naar Dornbirn te reizen. Onderweg moeten we een stop maken, want de wijnvoorraad van Riek behoeft dringend aanvulling. Het is even zoeken in Worms, waar behalve Luther ook de wijnboeren naam hebben gemaakt. Ik heb de eer de bus en caravan door de smalle straatjes te manouvreren. Bij de boerderij kloppen we aan. Linda proeft een aantal Rieslingwijnen. Ik houd het bij de druivensap. Het smaakt allemaal prima en uiteindelijk laadt Linda 61 flessen Riesling in en houd ik het bij een bescheiden hoeveelheid van zes flessen overheerlijke druivensap.
In het dorpje eten we op de binnenplaats van een aardig restaurantje. Na het diner waagt Linda zich aan caravankeerkunsten op een veel te smal, ook nog aflopend weggetje. Een boom komt plotseling wel erg dichtbij en een voorbijganger redt ons uit de stuur(on)vaardigheidshow. Via een landweggetje tussen de korenvelden hobbelen we door naar het vervolg van de route.
We hebben het wel wat gehad en als we een bordje langs de snelweg zien met kampeerteken volgen we deze. Bij een natuurcamping komen we uit. En dat is niet hetzelfde als een naturistencamping, zoals Joop even dacht. Geen idee waar we zijn, maar voor ons is het een prima plek. Lekker even buiten zitten en al voor 23.00 uur liggen we erin. Dat is lang geleden!