Schiphol - Lissabon - Faro - Albufeira - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Saskia Wallenburg - WaarBenJij.nu Schiphol - Lissabon - Faro - Albufeira - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Saskia Wallenburg - WaarBenJij.nu

Schiphol - Lissabon - Faro - Albufeira

Door: Saskia

Blijf op de hoogte en volg Saskia

18 Oktober 2011 | Portugal, Lissabon

Op zich heb ik niks te klagen. De Nederlandse zomer was flut, maar die heb ik mooi weten te ontvluchten met een week Gymnaestrada in Lausanne en twee heerlijk zonnige weken op de Griekse Cycladen. Maar die heerlijke warmte op het lijf smaakt naar meer. Al sinds de thuiskomst uit Griekenland wil de drang de zon op te zoeken niet minderen. En zo rest mij dus niet veel anders dan eraan toegeven.

Surfen op internet: Mallorca, Madeira, Canarische eilanden... Als er maar zon is. Nou ja, ben toch wel iets selectief. Turkije, Marokko en Egypte doen we toch maar niet. Ben niet desperate op zoek naar de dagelijkse ego-boost van hunkerend manvolk.
Telkens als ik een leuke trip heb uitgezocht is de reis toch uitverkocht. En zo besluit ik het D reizen kantoortje in Huizen te bezoeken. Ramona helpt me allervriendelijkst. En is bijna Tenerife rond, blijkt de vlucht slechts vanaf Düsseldorf of Brussel op dramatische tijden mogelijk. Verder speuren in de zoekmachines van de toeroperators. En zo rolt Albufeira in de Portugese Algarve eruit. Een 1-kamerappartementje op loopafstand van strand en centrum. Prettig geregeld!

Dezelfde dag van boeking krijg ik van Mirjam een facebookberichtje. Ze zit in de Portugese Algarve. Als ik zin heb moet ik daar eens heen komen. Kunnen we wandelen.
Dat is nou toeval! Meteen aan de chat en plannen smeden.
De volgende dag, zaterdag, ga ik terug naar Ramona en laat mijn kamer omzetten naar tweepersoonsbewoning. Geen extra kosten. Daar houden we van! Mirjam mag zelfs al eerder inchecken. Lang niet gek!

Vandaag eerst nog even werken. Naar huis. Laatste spullen in de tas, OV taxi bellen. Om 15:00 uur staat Connexxion op de stoep en voor slechts 2,40 euro wordt ik afgeleverd op station Naarden-Bussum. Trein van 15:38 en om 16:18 uur op Schiphol.
Het is druk. Lange rijen slalommen tussen de paaltjes door om door de security te mogen.
Ik heb alle tijd om rond te struinen, parfum te snuiven, ijs te eten en natuurlijk te interniksen opdat mijn fans in NL mijn belevenissen door mijn ogen kunnen meekijken.

Om 19:05 de lucht in naar Lissabon. Om 22:25 naar Faro, waar ik volgens plan om 23:10 aankom. Dan nog een taxi en holidaytime!
Alles gaat volgens schema. Met de bus naar terminal 1 waar ik gelijk een déjà vu krijg als een man, keurig in pak, zijn neus ongegeneerd en met een lange snurk ophaalt. Dit was in 2003 ook het eerste geluid waarmee wij wakker werden op de camping in Portugal. Er zijn allemaal luxe shops, maar daar heb ik geen tijd voor en ook geen zin in.
Door met de bus naar terminal 2. Snel toiletbezoek en drinken halen. Gelijk boarden vanaf gate 208. Maar ook dan mag je eerst een heel eind met de bus.
Om 22:25 uur vertrekt TAP van Lisboa naar Faro. Het is echt opstijgen en weer landen, want binnen een half uur staan weer op de grond.

Mijn koffer is in no time op de band. Net voordat je naar buiten gaat kun je nog even je golfset huren. Te erg! Taxi en binnen drie kwartier ben ik bij appartementencomplex Almar. Onderweg spot ik palmen. Goed teken. Bij binnenkomst in Albufeira doet het eerst wel erg stamp-uit-de-grond-complexerig aan. Mc Donalds, KFC, maar meer naar het centrum toe komt het gemoedelijker over. Rond middernacht locale tijd ben ik er. Het is hier een uur vroeger.

We hebben kamer 4 in de catacomben van het complex. Mirjam is al helemaal enthousiast en heeft zich er eerder vandaag al geïnstalleerd. Misschien vind ik het wel helemaal niks. Maar wow! Gaaf! Enorme kamer met open keuken, ruime badkamer en terras met zitje en uitzicht op een binnentuin. Mirjam heeft het al gezellig gemaakt. Fruit op de schaal, schelpjes op tafel en de koelkast is ruim gevuld.
We moeten natuurlijk flink bijkletsen bij een bak thee en wat mandarijntjes. Ik ben doodop als we rond half 3 ofzo eindelijk gaan slapen.

Verslag uit: Portugal, Lissabon

Op de pedalen naar Paderne

21 Oktober 2011

Castelo dos Mouros - Palacio da Pena

20 Oktober 2011

Op de fiets langs de kust

19 Oktober 2011

Praia do pescadores -
Saskia

Hey hallo! Jaja, Sas is heel wat van plan deze zomer. Het is gelukt lang vrij te krijgen van mijn werk en nu ga ik op pad. Eerst een weekje WereldGymnaestrada. Dan kom ik op 16 juli terug en vertrek ik 17 juli naar Argentinie. Daar is Mirjam naartoe geemigreerd. Zij was mijn reisbegeleidster van de Ecuadortrip en een lange tijd mijn Spaanse juf. Met haar en Guille ga ik zo'n drie weken rondtrekken. Het is er winter en de bedoeling is een kampeertrip te houden. Dus dat is best een uitdaging. Na die drie weken vertrek ik op 7 augustus vanuit Buenos Aires via Washington naar Los Angelos om een turnster van Turning Spirit Almere te bezoeken. Ook zij is geemigreerd. Ja dat doet allemaal maar. En ik maar reizen! Haha! Ik blijf daar 2 weken en ben van plan naast canyons te bezoeken en fun te hebben ook wat te relaxen en het normale Nederlandse leven weer strijdbaar tegemoed te kunnen gaan. Je gaat het hier lezen. Ik ga mijn best doen zo goed mogelijk mijn belevenissen neer te tikken en met wat mazzel lukt het me ook nog wat foto's te plaatsen. Als je berichten wilt schrijven: houd je vooral niet in! Saskia