Dia de la Reina
Door: Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia
30 April 2009 | Spanje, Madrid
Dat wordt dus iets later. We hebben besloten toch maar met mijn vehicel te gaan aangezien we terug pas om 01.00 uur arriveren en er dan geen treinen meer rijden.
Het is rustig op Schiphol. Melden bij de Neckermann-balie voor de enveloppe met de nodige reisbescheiden. Koffers afgeven. Kopje koffie en thee bij Starbucks en helemaal naar D85 voor onze vlucht van 16.15 uur. Onderweg horen we de rare geluiden van een catastrophale Koninginnedag. Een malloot is kennelijk op de menigte ingereden.
Noor en ik hebben pech. Zij zit op rij 1 en ik op rij 31. Dat is dus helemaal voorin en helemaal achterin. Ik vraag of er wat geregeld kan worden. Uiteindelijk blijkt een heel gezin te verzaken en mogen wij op rij 3 naast elkaar. Wel zo gezellig op een vlucht van 4,5 uur.
De vlucht gaat voorspoedig. We krijgen geen vliegtuigmaaltijd, maar bestellen wel lekkere (noodle)soepjes.
Slapen lukt niet erg. Wel mooi uitzicht. We landen locale tijd (min 1 uur) om 18.15 uur in Fuertaventura. Zonnetje en wat lichte bewolking. Koffers van de band, naar de Neckermanbalie met zelfs NL-sprekend personeel. Weer een enveloppe en naar platform C8 voor de transfer bus. Het gaat allemaal gesmeerd. Na 40 min zijn we in Corralejo in de Playa Parc Club, een resort met appartementen en twee zoutwater zwembaden in een soort van patio.
Ons appartement is echt super, zeker voor maar 2 sterren. Maarliefst 3 balkons, 2 voor de zon en 1 voor de was, een aparte keuken, douche en toilet, woonkamer met zitje en eettafel en een slaapkamer. Noor wil nooit meer terug. Hier houden we het zeker wel uit!
Noor haalt een fles water bij de bar zodat we een soepje kunnen brouwen. Dat is echt wel even lekker. Lang leve cup a soup. We kletsen even op ons balkon met onze Hollandse buurtjes. Overigens is volgens mij hier iedereen uit NL. OK, het personeel niet.
We zijn toch best wel bekaf van de trip en duiken het bed in. Morgen om 11.00 uur hebben we een brieving van de agent van het reisbureau. Lekker uitslapen!